Opvang

Goede kinderopvang levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen en de maatschappij. Samen spelen, ontdekken, grenzen leren kennen en je gewaardeerd voelen, zijn basisbehoeftes waaraan gewerkt wordt.
Op kindcentrum Eikerwijs werken stichting Prisma en Hoera kindercentra samen aan een uniek project. Onderwijs en opvang zijn volledig geïntegreerd. Op deze manier creëren we een rijke leer-, speel- en leefomgeving voor kinderen van 4 tot 12 jaar waar kinderen in de volle breedte kunnen ontwikkelen en waarbij 3 dagen opvang gegarandeerd zijn!

Om de brede ontwikkeling van kinderen te stimuleren, vind je op Eikerwijs een breed scala aan activiteiten. Naast het belang van goed onderwijs en aandacht voor het leren van basisvaardigheden staat ook het belang van het spelen centraal. Spelen is belangrijk voor onder andere de fysieke gezondheid, sociale interactie, creativiteit, cognitieve vaardigheden en levensvaardigheden, intrinsieke motivatie, zelfontdekking en het algemeen geluk van kinderen.

Schoolvrije dagen en vakanties
Studiedagen worden ingepland op woensdag of vrijdag. Dit zijn reguliere onderwijsdagen. Dan is er dus geen sprake van opvang.
Tijdens schoolvakanties is kindcentrum Eikerwijs gesloten. Ouders kunnen tijdens vakanties wel extra opvang aanvragen. Ouders kunnen hun kind dan aanmelden bij Hoera kindercentra op de gewenste dagen of dagdelen. Tijdens schoolvrije dagen/ in vakanties vindt de opvang plaats op locatie KC Leef in Kessel.